واردات، صادرات و تولید مواد اولیه شیمیایی

نرمال بوتیل استات

نرمال بوتیل استات یک حلال استری با فرمول شیمیایی C6H12O2 مایعی بی رنگ و قابل اشتعال در دمای محیط می باشد. این حلال در صنعت از استری شدن الکل نرمال بوتانول و اسید استیک حاصل می شود. این حلال که دارای قدرت حلالیت بسیار بالایی می باشد قابل استفاده در صنعت رنگ و پوشش، چسب سازی، تینرسازی، عطر و لوازم آرایشی و بهداشتی، چرم مصنوعی، پاک کننده ها، جوهر چاپ، داروسازی و لاک های نیتروسلولزی می باشد.

ایزوبوتیل استات

ایزوبوتیل استات با فرمول مولکولی C6H12O2 مایعی بی رنگ با جرم مولکولی 116.16 g/mol می باشد. این حلال از استری شدن ایزوبوتانول با استیک اسید تولید می شود. مانند بسیاری از استرها بویی همانند گل یا میوه در غلظت کم دارد. از ایزوبوتیل استات به عنوان حلال در چسب ها، عطر و لوازم آرایشی، پاک کننده ها، رنگ و تینر استفاده می شود. این حلال می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای نرمال بوتیل استات باشد.

متیل استات

متیل استات یک حلال شیمیایی حاصل از استری شدن الکل متانول و اسید استیک استیک است. این حلال با فرمول شیمیایی CH3COOCH3 دارای بویی شبیه بوی چسب، مایعی شفاف و اشتعال پذیر است. این حلال استری در اکثر حلال های آلی محلول بوده و در آب به صورت نسبی محلول می‌باشد. متیل استات به عنوان یک حلال پرکاربرد برای نیتروسلولز، لاک، رنگ، رزین، پوشش ها و عطرها می باشد. این ماده در فرمولاسیون پاک کننده ها نیز استفاده می شود. همچنین برای مصرف در لاک های زود خشک شونده و استون در تولید تینر به عنوان جایگزین مناسبی برای استن به کار می رود.

لاک نیتروسلولزی

لاک های نیتروسلولزی، مجموعه ای از لاک های پایه حلال هستند که شامل نیتروسلولز، رزینی که از نیتراسیون پنبه و سایر مواد نیتروسلولزی ایجاد می شود می باشد. از این ماده می توان برای جلا دادن به محصولات چوبی و حفظ براقیت سطوح رنگ شده استفاده کرد. با ترکیب نیتروسلولز و حلال های مختلف می توان انواع مختلفی از لاک های نیتروسلولزی تولید کرد. برخی از کاربردهای لاک های نیتروسلولزی شامل استفاده در صنایع پوشش دهی، مرکب چاپ، رنگ های اتومبیلی، رنگ های آستری و لاک ناخن می باشد.

اکتان افزا

بنزین دارای ساختاری است که عمدتاً شامل مخلوط گروه های مختلف هیدروکربنی مانند پارافین های نرمال زنجیره ای و ایزوپارافین ها، سیکلوآلکان های اشباع نشده، اولفین های اشباع نشده و آروماتیک های حلقوی اشباع نشده سبک با تعداد کربن 5 الی 10 در هر مولکول می باشد. این ساختار هیدروکربنی که به نام نفتا شناخته می شود به تنهایی جوابگوی کیفیت کامل بنزین موتور نبوده و لذا نیاز به افزودن مقداری معین و حساب شده از مواد شیمیایی خاص که بتواند باعث ارتقاء کیفیت پارامترهای کلیدی آن شود دارد. آنالیز و رعایت مشخصات فیزیکی و شیمیایی استاندارد بنزین ها از منظر کاربردشان در موتور بسیار بااهمیت می باشد. اکتان بوسترها موادی مایع با ساختار مناسب هیدروکربنی هستند که می توانند علاوه بر حلالیت کامل در ماده خوراک اصلی بنزین و افزایش عدد اکتان نه تنها اثر سوئی بر دیگر پارامترهای کیفی بنزین نداشته بلکه باعث بهبود آنها و افزایش حجم سوخت می گردند.

مونو اتیلن گلایکول

مونواتیلن گلایکول یک ترکیب آلی با فرمول مولکولی C2 H6 03می باشد. این ترکیب از اتیلن به وسیله واسطه ای به نام اتیلن اکساید تولید می شود. این ماده دارای دو کاربرد اصلی در صنعت می باشد. اولین کاربرد به عنوان ماده خام در تولید الیاف پلی استر بوده و دومین کاربرد آن در فرمولاسیون ضدیخ و خنک کننده ها می باشد.

دی اتیلن گلایکول

دی اتیلن گلایکول یک ترکیب آلی با فرمول C4 H10 O2 می باشد. این محصول به دلیل جرم مولکولی بالاتر فراریت کمتری نسبت به مونواتیلن گلایکول دارد. دی اتیلن گلایکول در حلال های آبی و اکثر حلال های آلی محلول است. از دی اتیلن گلایکول در تولید پلاستیک ها، رزین های پلی استری غیراشباع، رزین های آکریلاتی و متاکریلاتی استفاده می شود.

زایلین مخلوط

زایلین یا دی متیل بنزن یک ترکیب آروماتیک از سه ایزومر ساختاری متازایلین، اورتوزایلین و پارازایلین به همراه مقداری اتیل بنزن می باشد. این ماده پرمصرف در صنایع شیمیایی با نام تجاری مخلوط زایلین شناخته می شود. این مخلوط، ترکیبی بی رنگ، قابل اشتعال و دارای ارزش صنعتی بسیار بالایی است. این محصول پتروشیمی با استفاده از فرآیند ریفورمینگ کاتالیستی و یا کربونیزاسیون زغال سنگ حاصل می شود. زایلین مخلوط کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف از جمله صنعت تولید رنگ، رزین، تینر، اکتان افزا، چرم سازی، پلاستیک سازی و چاپ می باشد.

ایزوبوتانول

ایزوبوتانول یک ترکیب آلی بی رنگ، قابل اشتعال و دارای بویی مخصوص است که به عنوان حلال در صنایع شیمیایی استفاده می شود. این ماده از کربونیلاسیون پروپیلن ایجاد می شود. ایزوبوتانول جزء الکل های زنجیره دار و دارای چگالی انرژی نزدیک به بنزین است. اصلی ترین کاربرد ایزوبوتانول در ساخت زینک دی آلکالید دی تیوفسفات و ایزوبوتیل استات می باشد. از این ماده به عنوان حلال در بسیاری از صنایع از جمله پوشش های سطح، آفت کش ها، طعم دهنده ها، رزین ها، استرها، بنزین سازی، جوهر چاپ، رنگ و … استفاده می شود.

نرمال بوتانول

نرمال بوتانول یک الکل نوع اول با ساختار 4 کربنه با حلالیت بالا در آب می باشد. این ماده در طبیعت از تخمیر مواد قندی و کربوهیدرات ها و در صنعت پتروشیمی از منشاء گاز پروپیلن تولید می شود. اصلی ترین کاربرد نرمال بوتانول به عنوان یک واسط صنعتی به خصوص در تولید نرمال بوتیل استات می باشد. از دیگر کاربردهای نرمال بوتانول می توان به استفاده در تولید پلیمرها، مواد دارویی، مواد غذایی، عطرها و خوشبوکننده ها، بوتیل اترها، بوتیل اکریلات و … اشاره کرد.

بوتیل گلایکول

بوتیل گلایکول یک مایع روغنی شفاف و بی رنگ با نقطه جوش بالا و فراریت پایین و دارای عطری شبیه به میوه جات است. این ماده مانند سایر اترها دارای خاصیت دو عاملی شامل دو گروه اتر و الکل در یک مولکول می باشد. بوتیل گلایکول در آب و بسیاری از حلال های آلی به طور کامل حل می شود. بوتیل گلایکول از واکنش اتیلن اکسید و نرمال بوتانول در حضور یک کاتالیست حاصل می شود. بوتیل گلایکول به عنوان حلال و یا عامل انعقاد در رنگ های آب پایه، پوشش ها و مرکب استفاده می شود. بوتیل گلایکول به دلیل عطر ملایمی که دارد در بسیاری از محصولات به کار گرفته می شود. همچنین از این ماده به عنوان ماده اولیه در تولید بوتیل گلایکول استات استفاده می شود. به طور کلی بوتیل گلایکول یک حلال بسیار پرکاربرد جایگزین ناپذیر به ویژه در صنعت رنگ می باشد.

متانول

متانول یک الکل نوع اول و ساده ترین الکل آلیفاتیک به حساب می آید که شامل یک متیل و یک گروه الکلی می باشد. متانول الکلی بی رنگ و نسبتا فرار است که به طور کامل در آب محلول می باشد. متانول به عنوان حلال و یا ماده اولیه در بسیاری از فرآیندهای شیمیایی به کار می رود. حدود 40 درصد متانول به فرمالدئید تبدیل می شود.

اسید استیک

اسید استیک یک اسید کربوکسیلیک با خواص ضد باکتریال و ضد قارچ می باشد. این ماده که مایعی بی رنگ و دارای بوی مشابه بوی غلیظ سرکه می باشد، در بسیاری از صنایع شیمیایی به عنوان ماده اولیه به کار می رود. در صنعت، این ماده از کربونیلاسیون متانول حاصل می شود. اسید استیک ماده اصلی تولید بسیاری از استرها  می باشد. همچنین از این ماده برای تولید محصولاتی چون وینیل استات مونومر، استیک انیدرید، سرکه و نیز به عنوان حلال در بسیاری از صنایع استفاده می شود.

استایرن مونومر

استایرن مونومر یک ترکیب آلی و یکی از مهمترین مونومرهای تولید شده در صنعت شیمیایی است. این ماده که از مشتقات بنزن است، یک مایع روغنی بی رنگ با بوی شیرین است که به راحتی تبخیر می شود. این ماده در صنعت از هیدروژن زدایی اتیل بنزن حاصل می شود. استایرن مونومر به عنوان پیش ساز تولید بسیاری از پلیمرها به کار می رود. این ماده همچنین در بسیاری از صنایع از قبیل لاستیک، رزین، چسب، حلال و نساجی کاربرد دارد.

اورتوزایلین

اورتوزایلین یک هیدروکربن آروماتیک و یکی از ایزومرهای زایلین ها است. اورتوزایلین مایعی بی رنگ و آبکی با عطری شیرین است که دارای چگالی پایین تر نسبت به آب و غیر قابل حل در آن می باشد. اصلی ترین کاربرد اورتوزایلین در تولید فتالیک آنیدرید و پلی وینیل کلراید می باشد. همچنین از این ماده به عنوان حلال در صنعت رنگ، آفت کش ها و نیز به عنوان ادتیو روغن روان سازی استفاده می شود.

زینک استئارات :

پودری سفید رنگ ، میکرونیزه و آب گریز با فرمول مولکولی C36H70O4Zn   است که از واکنش اسیدهای چرب با ترکیبی از فلز روی حاصل می­شود. این ماده نسبت به سایر استئارات ها در دمای پایین تری ذوب می­شود که این ویژگی باعث می­شود با گرما دادن ذرات آن زودتر از هم جدا شوند. استئارات روی به طور عمده در صنایع پلاستیک و لاستیک مورد استفاده قرار می گیرد ، زینک استئارات به عنوان ماده روان کننده یا پودر کننده باعث کاهش ضریب اصطکاک سطوح در حال حرکت و در نتیجه حرکت راحتتر زنجیرهای پلیمری بر روی یکدیگر می­شود و در رنگ ها و روکش ها به عنوان عامل دیسپرس کننده و همچنین عامل سنباده خوری در سیلر عمل می کند، در صنعت ساخت و ساز ، پودر استئارات روی به عنوان عامل آبگریز برای گچ استفاده می شود.

پودر صدفی :

رنگ های صدفی عموما ، جهت مصارف دکوراتیو ، نمای ساختمانهای اداری، فروشگاهها و همچنین در صنعت اتومبیل سازی کاربرد دارد .این نوع پوشش ها بر روی ورق های گالوانیزه و آلومینیوم و ورق های فولادی قابل اجرا است.استفاده رنگ های صدفی که با افزودن ذرات خاصی تولید می گردند و تغییر رنگ پوشش از قرمز تا زرد و تا بنفش را با تغییر در زاویه دید میسر می سازند، رواج یافته است. رنگ های صدفی در سه دسته تقیسم بندی می¬شوند:
الف- رنگهای صدفی معمولی: دارای یک سری صفحات کوچک و شفاف و نازک ،فام رنگ حاصله سفید رنگ و با یک زاویه دید به خصوص (زاویه زود گذر) و با زمینه مشکی و یا تیره فام اصلی دیده می شود.
ب- رنگهای صدفی متالیک: با اضافه شدن اکسید های فلزی رنگی و مواد رنگزا ، رنگهای مشابه متالیک مثل نقره ای، مسی طلایی، دیده می شود.
ج- رنگهای صدفی تداخلی: فام فیلم حاصله از این نوع پوشش های صدفی علاوه بر در زاویه زودگذر، در زاویه های دیگر نیز قابل تغییر است.

مات کننده نانو سیلیکا:

کاربرد عمده مات کننده ها در صنایعی مانند تولید رنگ و رزین و محصولات پلاستیکی می­باشد. این مواد جهت تنظیم میزان بازتابش نور از سطح فیلم نهایی استفاده می­شوند. از میان این مات کننده ها نانوسیلیکا با ساختار حفره ای و توزیع سایز مناسب به عنوان یک مات کننده متوسط و اقتصادی مطرح است.

تیتان :

پودری جامد و سفید رنگ با فرمولاسیون TiO2 می باشد.دی اکسید تیتانیوم کاربرد ها متنوعی در صنایعی مانند صنعت رنگ ، سرامیک ، پلاستیک ،کاغذ و الکترونیک دارد. تیتان دارای دو ساختار آناتاس و روتایل در پوشش های آلی و غیرآلی می­باشد که هرکدام خاصیت و کاربرد مخصوص به خود را دارند. دی اکسیدتیتانیوم غیرقابل اشتعال است و قابلیت انحلال در آب و اسیدهای آلی و محلول های رقیق قلیایی را ندارد اما در اسید سولفوریک و هیدروفلوئوریک اسید حل می­شود.

0/5 (0 نظر)